2,5 dl-es bögre a mércepohár
1,5 bögre kristálycukor
2 tojás
3 bögre fehérliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
1,5 bögre tej
fél bögre olaj
2-3 ek olvasztott vaj a kenéshez és kristálycukor a szóráshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.Közben összekeverjük a hozzávalókat úgy,hogy a tejet a legvégén adjuk hozzá. Viszonylag híg tésztát kapunk így.
A tepsi aljába tegyünk sütőpapírt és öntsük rá a tésztát,tegyük az előmelegített sütőbe.
20-25 perc alatt kisütjük,tűpróbát végezhetünk.
Ha kisült szedjük le a sütőpapírt,majd a sütemény tetejét kenjük le olvasztott vajjal és addig szórjuk rá,a cukrot,amíg már nem olvad el a felső réteg.Végül fahéjat szórunk rá ízlés szerint.
Ha nem szórunk rá fahéjat,úgy tálaláskor bármilyen fánkhoz illő öntettel kínálhatjuk.
Gyors és nagyon finom.
a tészta receptje ered: Rupáner konyhája
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!