Nagyon jó
Hozzávalók:
50 dkg liszt,3dkg élesztő ( friss )3 dl tej, 8 dkg cukor, 8 dkg vaj, 1 kk só, 2 tojásága,
Töltelék: sárgabaracklekvár
Tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl tejbe langyos tejbe pici cukorral felfutatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük a megkelt élesztővel, és a tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és újra kelesztjük. Ezután lisztezet munkafelületre borítjuk, 1,5 -2 cm nyújtjuk , és nagyobb méretű kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és letakarva még 20- 25 percig kelesztjük. A sütőt 190 fokra melegítjük. A tészta korongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és a lyukakba egy- egy teáskanál lekvárt teszünk. Sütőbe tesszük és addig sütjük míg a fánkok teteje szépen meg nem pírul. Sütőből kivéve 5 percre lefedjük egy majd porcukorral meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!