Finom
Hozzávalók a tésztához:
3 púpos evőkanál liszt
3 púpos evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 db tojás
1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)
A túróskrém hozzávalói:
30 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 citrom lereszelt héja
A felső réteg hozzávalói:
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl Fanta üdítő
Felverjük a tojásokat, s külön magasabb falú edénybe rakjuk a tojásfehérjét.
Hozzászórjuk a csipett sót, s elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
Félidőben apródonként hozzákeverjük a porcukrot.
Ha már jó kemény lett, akkor hozzákeverjük a 3 db tojássárgáját is.
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, rászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, s
beleszórjuk a felvert tojásba, majd óvatosan, lapos fakanállal összekeverjük.
Egy kb. 20x20 cm-es tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kis liszttel, s beleöntjük a tésztát,
amit utána szépen elegyengetünk és előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 C-fokon 20-25 percig.
Én félidőben mindig kiveszem a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán
átsüljön a sütemény. 20 perc után megnézzük fogvájó segítségével.
Ha még kicsit ragad, akkor még kb. 5 percre visszarakjuk.
Ha már nem ragad a fogvájóra, akkor elzárjuk a gázt, arra már nem lesz szükségünk.
A tepsit ha lehet, hideg helyre rakjuk.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a túrós krémet.
A vajat mikróban kicsit megmelegítjük, majd hozzákeverjük a túrót, a porcukrot és ráreszeljük a citrom héját.
Ezután gépi habverővel habosra keverjük a krémet, majd a kihűlt tésztára rakjuk, s szépen,
egyenletesen elkenjük rajta.
A felső réteghez egy nagyobb bögrébe beleszórjuk a pudingport, a porcukrot, s hozzáöntünk
kb. 1 dl Fantát, majd villával szépen, egyenletesen elkeverjük.
A fenmaradó 3 dl Fantát pedig
felforraljuk, s hozzákeverjük az összekevert Fantás-porcukros pudingport.
Állandó keverés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik a Fantás krémünk.
Még melegen ráöntjük a túrós krémre, s elsímítjuk a tetejét.
Utána hűtőbe rakjuk pár órára, hogy teljesen megdermedjen a teteje. 2-3 óra múlva már
szeletelhetjük is.
Finom
Jól néz ki. Én is szeretem, de még nem sütöttem.
Nagyon szeretem.
Egyik kedvencem.
Finom, nagyon szeretjük...
Ez finom. Kipróbálom.
Nagyon fincsi. Szeretem.
Még nem készítettem ilyet. Ki fogom próbálni.
Mi is szeretjük, ugyan eddig csak cukrászdában vettem, de majd egyszer kipróbálom.
Kedvencünk.
Nagyon guszta! Szivesen megenném most ebéd után.
Szeretjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!