A barna piskótához:
Fehér tésztához:
Krémhez:
Csoki máz a tetejére:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Kakaós piskóta – krém – fehér tészta – csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!