Cukros tejbe (egy bögre langyos ,cukros tej, én így értelmeztem)áztassunk be 1 dkg élesztőt s futtassuk fel. Tegyünk egy mély tálba kevés lisztet, a megkelt élesztőt öntsük rá , és csináljunk belőle kovászt. Tegyünk egy bögrébe 4 tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, két evőkanál olvasztott vajat (margarin is jó), és habarjuk addig amíg a kovász megkel. Ekkor tegyük rá a kovászra, sózzuk meg és öntsünk rá 1 liter (kevesebb mint, 1kg) langyos lisztet, és annyi tejet, hogy középkeménységű tésztát kapjunk, verjük fel simára (fakanállal szoktam) , és hagyjuk meleg helyen kelni. Ha megkelt , nyújtsuk ki újnyi vastagra, lisztbe mártott fánkszaggatóval (egy bögre is tökéletes) szúrjuk ki, s hagyjuk ismét kelni. forró olajban kisütjük. Porcukorral, vagy barackízzel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!