A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést formálunk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, s kevés langyos tejet öntünk rá. Miután felfutott az élesztő, a maradék tejjel és többi hozzávalóval addig dolgozzuk (dagasztjuk) a tésztát, amíg elválik az edény falától, és a kezünktől . Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük( kb. fél óra) , majd lisztezett nyújtólapra borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval, vagy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat, majd pár percre letakarjuk, hogy kissé megkeljenek. Az asztalon lévő felükkel fölfelé egyenként belehelyezzük az előzőleg serpenyőben fölforrrósított olajba, s pirulás után megfordítjuk , majd a másik felüket is szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve lekvárral tálaljuk ( nálunk most áfonya lekvár volt mellé).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!