Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Farsangi ételek receptek » Farsangi fánk GM

felvitel dátuma: 2011-02-01 12:45:42       mai nézettség: 1       nézettség: 4529
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:

Az itt látható recept lisztérzékeny betegeknek készült.

Hozzávalók:

250 gr liszt (Schar B )
150 ml tej/,szója tej
30 g élesztő
50 g porcukor
60 ml olaj
2 db tojássárga
csipet só

A sütéshez:
olaj

A díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 1 perc

Elkészítés:
Elkészítés:

A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát alaposan.Szilikonlapáttal érdemes keverni.A keverésnél a tészta besűrűsödik,akkor jó mikor a tál aljáról kezd elválni!
Takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.Ez függ a lakás hőmérsékletétől!
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ( rizsliszt) ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük!
Ezalatt egy tányérra szalvétát teszünk és egy edénybe olajat felhevítjük.
Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.

Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.

kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Szakács: Klári


Film link: www.liszterzekenyseg.in

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.