Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Farsangi fánk Klaudiától

felvitel dátuma: 2013-02-25 23:21:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2760
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg liszt

4 dl tej

2 dkg élesztő,

2 tojássárgája

1 kiskanál cukor,

1 kiskanál

2 evőkanál tejföl,

2 evőkanál étolaj.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt kevés tejben, és a többi hozzávalókkal könnyű tésztát készítünk (mivel elég lágy, ezért fakanállal dolgozzuk hólyagosra). 45 percig langyos helyen pihentetjük.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, elvékonyítjuk 1 ujjnyi vastagságúra (itt nem használok nyújtófát, az ujjaimmal húzogatom szét a tésztát, így továbbra is levegős marad a tészta állaga), majd félbehajtjuk. Ezután nyújtófával könnyedén elnyújtjuk 1 ujjnyira, fánkszaggatóval kiszaggatjuk (7cm átmérőset használtam, ezzel 13-15 darab fánkot kapunk). 5 percet pihentetjük.

Felhevített olajban sütjük mindig közepes hőfokon, hogy egyenletesen átsüljenek. A fánkot középen diónyi nagyságban elvékonyítjuk, ez a mélyedés kerüljön alulra mikor belehelyezzük a forró olajba. Enyhén lefedve sütjük 2-3 percig az egyik oldalát, majd 2 percig a másik oldalát.

Házi baracklekvárral töltjük, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.

Szakács: Becsei Klaudia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.