Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Farsangi/húsvéti színes kalács

felvitel dátuma: 2012-04-04 08:07:32       mai nézettség: 1       nézettség: 3793
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • csipetnyi
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő

Továbbá:

  • 1 db puncsízű pudingpor
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2-2 evőkanál tej
  • 1-1 evőkanál cukor
  • 1 db tojássárgája a lekenéshez
  • vaj/margarin a forma kikenéséhez
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:
  1. A meglangyosított tejet (kelesztő)tálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Várjunk egy kicsit, amíg felfut. Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk (vagy csak letakarjuk), és langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  2. A pudingport egy evőkanál cukorral és 2-3 evőkanál tejjel elkeverjük. A kakaóporhoz szintén adunk még cukrot és tejet, és eldolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingporos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ezután a különböző színű tésztákból 30-40 cm-es (a formánktól függően, amiben megsütjük majd) hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk, és az így kapott fonatot a kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, az egészet letakarjuk. További fél órán át kelesztjük, amíg a formát teljesen ki nem tölti. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A sütő aljára tegyünk egy forró vízzel teli edénykét, mert a kalácsunk szép lesz a keletkező gőztől.
  4. A kalács tetejét bevonhatjuk olvasztott csokoládéval is (akkor csak langyos tejjel kenjük meg a tészta tetejét sütés előtt).
  5. Tálalás előtt felszeleteljük.
Szakács: Hani


Film link: http://www.youtube.com/watch?v=wkylC-VcfYY

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 HajNiky 2012 április 04

Csodálatos lett Hani, lehet epres pudinggal, meg csokipudinggal csinálni, mivel azok vannak itthon... Puszi

0/10 Hani 2012 április 04

Szerintem jó lesz azzal is, próbáld ki nyugodtan!

0/10 Andi 2012 április 07

Ez nagyon guszta! Mindjárt ki is próbálom!

0/10 Hani 2012 április 14

Köszönöm:-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.