0,5 kg darált sertéshús
2 db főtt burgonya
4 dkg vaj
0,5dl tej
1 db közepes nagyságú hagyma
4 cikk fokhagyma
1 dl tejszin
0,5 dl víz
3 evőkanál élesztő nélküli zsemlemorzsa
1 db tojás
só
bors
1 késhegynyi őrölt piros paprika
10 dkg zsemlemorzsa a fasírtok formázásához
3 dl olaj a kisütéshez
Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát 2 dkg vajon megdinszteljük. A főtt krumpliból a 0,5 dl tejjel és 2 dkg vajjal krumplipürét készítünk. A tejszin és víz keverékéhez hozzáadjuk a 3 evőkanál zsemlemorzsát.
A fentieket a többi hozzávalóval együtt a darált húshoz keverjük, jól eldolgozzuk, kerek korongokat formázunk a masszából, amiket zsemlemorzsába forgatunk.
Az olajban 20 perc alatt készre sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!