Elkészítés:
A húst letisztítjuk ,eltávolítjuk a hájrészt. Kisebb,vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olajat,majd beletesszük a húst és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadunk 1dl vizet,az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet,majd lefedve puhára főzzük. Ezután adunk hozzá 1 evőkanál paradicsom sűrítményt, hozzáadjuk a fűszereket, majd sózzuk ízlés szerint. Még egy pár percig fedő nélkül kicsit nagyobb lángon pirítunk rajta és készen van.
Öntet:
A tejfölhöz hozzáadjuk a fokhagymaport,a vizet,a sót és csomómentesre keverjük.
Saláta:
Az uborkát ,a lilahagymát, megpucoljuk,félfőre vágjuk majd egy tálba tesszük. A paprikát és a jégsalátát apróra vágjuk,majd hozzáadjuk a tálban lévőkhöz. Ezt összekeverjük.
Összeállítás:
Egy tálcának a felére halmozzuk a sült burgonyát, erre halmozzuk a húst. A másik felére tesszük a salátát. Az öntettel meglocsoljuk a salátát és a gyrost, majd mindkét részt megszórjuk reszelt sajttal.