Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tejet a vízet egybe öntjük, beleszórjuk az élesztőt és a cukrot, megkeverjük majd hagyjuk állni 10 percet. Egy tálba a sót és lisztet elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a megfutott élesztőt, és elkezdjük kidagasztani. Mikor hólyagos, egynemű a tészta, hozzáadjuk az olajat és további 5-6 percig dagasztjuk , míg el nem válik a tál falától. Pici liszttel megszórjuk a tetejét, lefedjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1 órát.
Miután megkelt a tészta, előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Elkészítjük a mázat: a tejet és a vizet egy pici tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és fokozatosan a réteslisztet több részben. Egy sűrű kenhető csomómentes masszát kell kapjunk .
A megkelt tésztát cipóra formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük egy ecset segítségével a tetejét és oldalát a masszával. Egy tepsibe tegyünk vizet, majd ezt tegyük a sütő aljába a gőz miatt. Tegyük felé a rácsra a tepsiben lévő kenyér tésztát,majd 200 fokon süssük aranybarnára. Nekem ez 40 perc volt, légkeverésen sütve, de sütő függő.