Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Fatörzs torta

felvitel dátuma: 2012-03-14 18:55:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1715
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

A "törzshöz":

6 db tojás

6 evőkanál liszt

6 csapott evőkanál cukor

fél cs.sütőpor

egy normál méretű tepsi

Az "ágakhoz":

3 db.tojás

3 evőkanál liszt

3 csapott evőkanál cukor

a felénél kicsit kevesebb sütőpor

egy kisebb tepsi

Krémhez:

2 tojás

3 csapott evőkanál kakaópor(én a sötét,erősebbet használom)

4-5 evőkanál cukor

25 dkg Ráma margarin

egy kis rum,vagy rumaroma,de nem szükséges

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Először elkészítem a szokásos módon a piskótatésztát 6 tojásból:a sárgáját kikeverem a cukorral,majd hozzáadom a felvert kemény fehér habot,beleteszem a lisztet,sütőport.Finoman elkeverem.A nagyobb tepsi aljába sütőpapirt teszek,és beleöntöm a masszát.Lassú tűzön sütöm,nem nyitogatom a sütőajtót,nehogy összeessen.Közben már keverem is ki a kisebb adag piskótát,az előző módon,hogy ha a nagy megsül,rakhassam is be a sütőbe.Ha kész a nagyobb piskóta,kiborítom,és amikor lehúzom róla a papirt,óvatosan föltekerem,még forrón.Így hagyjuk kihülni.A kisebbet is ugyanígy,forrón feltekerem.Amíg hülnek,elkészítem a krémet.

A tűzhelyre teszek egy szélesebb lábasban egy kis vizet,és keresek egy olyan  kisebbet ,ami "kényelmesen" elfér benne,ebben készítem  a krémet.Úgy mondjuk,hogy tűzön,vízen főzzük!A kisebb lábasba beleütöm a két tojást,beleteszem a kakaót,és a cukrot,és amíg alatta forr a víz lassú tűzön,folyamatosan kevergetem,még jobb,ha hagyományos habverővel verem .Egészen addig,amíg szép krémmé nem áll össze,és szépen elválik a lábos aljától.Kiveszem a vizes lábasból az edényt,és hagyom a krémet kihűlni.Felverek habosra egy Rámát,hozzáadom a megfőzött csokikrémet,én még egy kis rumaromát is szoktam hozzá tenni.Ezt alaposan kikeverem habverővel.Óvatosan széthajtom a nagyobb piskótát,megtöltöm,újta feltekerem,majd a kisebbet is,amit aztán kettévágok ferdén.Egy kis krémmel a törzs oldalához ragasztom.Annyi krémet hagyok,hogy szépen megkenjem vele a tortát,majd villával szabálytalan "kérget" rajzolok  .Díszíthetjük levélkével,vagy szoktam  nyáron meggyet tenni szárastól,levelestől.

Szakács: Anita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.