Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Fehé csoki torta (16 szeletes)

felvitel dátuma: 2011-08-17 17:28:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2731
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Piskóta hozzávalók:

 

6 tojás

10 dkg kristálycukor

2 dkg vaníliás cukor

12 dkg finomliszt

 

Krém hozzávalói:

 

4 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

4 tojás sárgája

15 dkg kristálycukor

1 tábla fehércsokoládé

2,5 dl állati tejszín (például: Oké tejszín, nem főző, hanem sima)

2,5 dl növényi tejszín (például: Oké Habmester)

  

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Előkészítés:

 

A sütőformát kiolajozzuk, lisztezzük. Érdemes csatos tortakarika formát használni.

Begyújtjuk a sütőt, és 180°C-ra állítva bemelegítjük.

Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.

A lisztet kétszer átszitáljuk, így nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.

 

Elkészítés:

 

A tojás fehérjét a cukor felével és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is a cukor másik felével kihabosítjuk. Belekeverjük a habosított tojás sárgákat a fehérje habba, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, óvatosan keverve, hogy a habot ne törjük össze, mert a piskóta összeesik sütéskor, és szalonnás lesz. Beleöntjük a sütőformába, és elsimítjuk úgy, hogy a közepét kicsit a széle felé húzzuk ki, így a közepe nem púposodik fel. Behelyezzük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.

A SÜTŐT KÖZBEN NE NYITOGASSUK, MERT A PISKÓTA ÖSSZEESIK!!!

Érdemes 30 perc után fogpiszkálóval megbökni a közepét, ha nem ragadt rá tészta, akkor átsült.

Mikor kivesszük a sütőből, nagyon vékonyan liszttel hintsük meg a piskóta tetejét. Vágjuk körbe a formát egy hegyes késsel, vigyázva, hogy ne vágjunk a tésztába. Fordítsuk fel egy vágódeszkára, és vegyük le a karika oldalát. Hagyjuk kicsit így a tésztát, vegyük le óvatosan a forma alját is, szintén egy késsel alányúlva.

 

Kb. 3 perc után, fordítsuk vissza egy tortarácsra a tésztát, és egy tiszta, száraz ecsettel a lisztet seperjük le róla, hagyjuk így kihűlni, így a piskóta alul nem vizesedik be.

 

Krém készítése:

 

A mikrohullámú sütőben a tejből 3,5 dl-t, és a cukrot felmelegítjük, ez kb. 5 perc. Majd hozzáadjuk a fehér csokit feltördelve. Keverjük, amíg elolvad a csoki. A félre tett, hideg 0,5 dl tejet a pudingporral és a tojás sárgákkal csomómentesre elkeverjük, majd a meleg tejhez keverjük. Megint visszatesszük a mikrohullámú sütőbe, és 4 perc alatt, de látható is, mikor sűrűsödik be, megfőzzük a pudingot. Közben kétszer háromszor állítsuk meg a mikrót, és keverjük meg a pudingot. Így garantált, hogy nem lesz csomós, és nem ég oda.

Kihűtjük a krém alapot. Mikor kihűlt, egy bot mixerrel az egészet átmixeljük, így egy nagyon krémes sűrű masszát kapunk.

A tejszíneket egyben felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a krémet folyamatosan adagolva, nem egyszerre. Ezt már lassú fokozaton. Vigyázzunk, a habot túlverhetjük, és összeesik!

A piskótát három részre vágjuk, betöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a saját krémjével. A maradék krémmel díszítjük, és fehér csokit reszelhetünk a tetejére.

 

Jól fagyasszuk ki, úgy könnyebb szeletelni.

 

Jó étvágyat hozzá! 

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kdedit 2011 szeptember 24

Elkeszitettem a fehercsoki kremet ami nagyon finom lett Koszonom szepen

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.