Elkeszitettem a fehercsoki kremet ami nagyon finom lett Koszonom szepen
Piskóta hozzávalók:
6 tojás
10 dkg kristálycukor
2 dkg vaníliás cukor
12 dkg finomliszt
Krém hozzávalói:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás sárgája
15 dkg kristálycukor
1 tábla fehércsokoládé
2,5 dl állati tejszín (például: Oké tejszín, nem főző, hanem sima)
2,5 dl növényi tejszín (például: Oké Habmester)
Előkészítés:
A sütőformát kiolajozzuk, lisztezzük. Érdemes csatos tortakarika formát használni.
Begyújtjuk a sütőt, és 180°C-ra állítva bemelegítjük.
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.
A lisztet kétszer átszitáljuk, így nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.
Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukor felével és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is a cukor másik felével kihabosítjuk. Belekeverjük a habosított tojás sárgákat a fehérje habba, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, óvatosan keverve, hogy a habot ne törjük össze, mert a piskóta összeesik sütéskor, és szalonnás lesz. Beleöntjük a sütőformába, és elsimítjuk úgy, hogy a közepét kicsit a széle felé húzzuk ki, így a közepe nem púposodik fel. Behelyezzük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.
A SÜTŐT KÖZBEN NE NYITOGASSUK, MERT A PISKÓTA ÖSSZEESIK!!!
Érdemes 30 perc után fogpiszkálóval megbökni a közepét, ha nem ragadt rá tészta, akkor átsült.
Mikor kivesszük a sütőből, nagyon vékonyan liszttel hintsük meg a piskóta tetejét. Vágjuk körbe a formát egy hegyes késsel, vigyázva, hogy ne vágjunk a tésztába. Fordítsuk fel egy vágódeszkára, és vegyük le a karika oldalát. Hagyjuk kicsit így a tésztát, vegyük le óvatosan a forma alját is, szintén egy késsel alányúlva.
Kb. 3 perc után, fordítsuk vissza egy tortarácsra a tésztát, és egy tiszta, száraz ecsettel a lisztet seperjük le róla, hagyjuk így kihűlni, így a piskóta alul nem vizesedik be.
Krém készítése:
A mikrohullámú sütőben a tejből 3,5 dl-t, és a cukrot felmelegítjük, ez kb. 5 perc. Majd hozzáadjuk a fehér csokit feltördelve. Keverjük, amíg elolvad a csoki. A félre tett, hideg 0,5 dl tejet a pudingporral és a tojás sárgákkal csomómentesre elkeverjük, majd a meleg tejhez keverjük. Megint visszatesszük a mikrohullámú sütőbe, és 4 perc alatt, de látható is, mikor sűrűsödik be, megfőzzük a pudingot. Közben kétszer háromszor állítsuk meg a mikrót, és keverjük meg a pudingot. Így garantált, hogy nem lesz csomós, és nem ég oda.
Kihűtjük a krém alapot. Mikor kihűlt, egy bot mixerrel az egészet átmixeljük, így egy nagyon krémes sűrű masszát kapunk.
A tejszíneket egyben felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a krémet folyamatosan adagolva, nem egyszerre. Ezt már lassú fokozaton. Vigyázzunk, a habot túlverhetjük, és összeesik!
A piskótát három részre vágjuk, betöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a saját krémjével. A maradék krémmel díszítjük, és fehér csokit reszelhetünk a tetejére.
Jól fagyasszuk ki, úgy könnyebb szeletelni.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!