Fehér csokis sajttorta vegyes gyümölcs öntettel
2 cs zabfalatok keksz (darálva)
20 dkg margarin olvasztva
50 dkg mascarpone krémsajt
1-2 tubus tömlős natúr krémsajt
porcukor ízlés szerint
3 dl növényi tejszín
3 tábla fehér csoki
A kekszet és a margarint összegyúrjuk,és belenyomkodjuk a tortaforma aljába.Hűtőbe tesszük hogy kidermedjen.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk.A krémsajtokat a porcukorral kikeverjük,beleöntjük a csokit,és a végén hozzákeverjük a felvert tejszínt.A masszát beletesszük a tortaformába,jól elsimítjuk,és pár órára hűtőbe tesszük.
Míg jól kidermed,addig bármilyen gyümölcsből készítünk öntetet,amit tálalás előtt öntünk a torta tetejére.
Öntet: a gyümölcsöt kevés cukorral és ízlés szerint fűszerekkel feltenni főni,de nem( szétfőzni)majd a gyümit kiszedni a cukros szirupból,és a levet addig főzni míg jól besűrűsödik.Akkor visszatenni a gyümölcsöt,megkeverni,és hagyni kihűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!