1 kg kenyerliszt BL80as,1 eleszto,15dkg napraforgomagos lisztkeverek,
2kiskanal so,3kiskanal cukor a keleszteshez,6-7 dl langyos viz, 2 jo evokanal olaj,lehet oliva olaj vagy napraforgos olaj,
A lisztkevereket beteszem egy nagyobb talba.
Aztan kozepebe lyukat formallok,bele ontom a 2dl langyos vizet,3 kiskanal cukrot es az 1 egesz elesztot.Kicsit osszekeverem,es hagyom kelni. Ha megkelt,hozzaadom a tobbi vizet sot,olajat,es bedagasztom,ne legyen lagy se kemeny.Ha duplajjara kelt,ismet atgyurom mar a deszken,es kelni hagyom.20 perc utan ismet atgyurom lazan mostmar,es a zsirozott,lisztezett formaba teszem.Bevagom 3 helyen,es kelni hagyom mig jol feljon a formaban.Sutes: 220Cfokon 20perc,aztan 40-50perc 200fokon.Kis labasba vizet teszunk a sutobe.Megsult,vizers ecsettel atkenem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!