Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Fehér kenyér

felvitel dátuma: 2011-05-08 22:38:25       mai nézettség: 1       nézettség: 2446
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

  • 2,7 dl víz (0,7 lehet tej)
  • 2 csapott tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 1 csepp ecet (nekem nincs aszkorbinsav itthon, de lehet azt is egy csipetet)
  • 20-25 dkg öregtészta
  • 50 dkg BL 80 liszt
  • 1 tk. cukor
  • 1 dkg friss élesztő
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat gépbe teszem, és dagasztom. Én csak összedolgoztatom a géppel, utána kézzel dagasztom készre. Ezután duplájára kelesztem.

Mikor megkelt kenyérformára hajtogatom. Eztuán még kelesztem 20 percet. Ha letelt az idő, három helyen  bevágom, és még kelesztem egy kicsit, csak hogy szétnyíljon a vágás. Sima tepsiben sütöm sütőpapíron.

Ezután NEM előmelegített sütőbe teszem és 45-50 percig sütöm. Kb. 10-15 perc után a sütőt alacsony fokozatra állítom, és úgy sütöm a kívánt szín eléréséig.

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Babucs Krisztián 2011 május 10

Nagyon guszti,már alig várom hogy megizlelhessem))))))finom.finom magyar kenyér!!

0/10 Erzsébet 2011 május 23

Mi az az öreg tészta?

0/10 Gy.Zsuzsi 2011 május 31

Az öregtészta egyfajta kenyértészta, csak azt egy nappal előtte el kell készíteni, és utána hűtőben tárolva 10 napig is eláll. Leírom receptjét, és felteszem ide az oldalra.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.