Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Fehér kenyér - gépben vagy sütőben sütve

felvitel dátuma: 2011-02-05 20:19:25       mai nézettség: 2       nézettség: 6596
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 0,5 l langyos víz,
  • 1 mk. cukor,
  • 3 tk. ,
  • 1 ek.oliva olaj vagy 3 dkg margarin,
  • 810 gramm liszt,
  • 1,5 cs. szárított élesztő, (sütőben sütésnél)
  • Gép mérőkanalának kisebbik felében 3/4 részig
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 145 perc

Elkészítés:

Ez a recept a két keverőlapátos kenyérsütőkhöz van. A kenyér súly 1,35 kg. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beleteszem a kenyérsütőgép tartályába, beállítom az Alap fehér kenyérhez. Kiválasztom, hogy világos, közepes vagy sötét legyen a kenyerünk héja és bekapcsolom. Innentől kezdve a gép dolgozik már. Mikor elkészült a kenyér, rácsra teszem és hagyom kihülni. (hacsak a gyerekek nem vágják le a végét.)

Ha nem kenyérsütőben sütjük, akkor a tésztát duplájára kelesztjük és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük a kenyeret az UltraPro edényben, végig lefedve.

Fontos!!!

 

Amannyiben a kenyérsütőben készíted, akkor élesztőt csak annyit tegyél, hogy a kisebbik mérő ne legyen tele, vagyis a szár alsó részének vonaláig mérd a szárított élesztőt!

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Altsach Éva 2011 február 21

Jó ez a recept,...hogyan veszed ki a keverő lapátokat ügyesen,hogy a kenyér ne szakadjon fel?

0/10 Marcsi64 2011 február 23

Óvatosan! :) Van hozzá egy kivevő, amivel előbb kicsit befelé nyomom a lapátot, majd nagyon óvatosan ide-oda mozgatva kihúzom. Ha pedig ott vagyok a közelben mielőtt sütni kezdene a gép, akkor a megkelt tésztából veszem ki, és lapátok nélkül sül a kenyér!

0/10 Fekete Hajni 2011 szeptember 25

Ezt magam is ki tudom keverni, ha nincsen gépem? Mert eddig ez volt a legegyszerűbb kenyérrecept...

0/10 Marcsi64 2011 szeptember 26

Igen, ki tudod keverni és sütőben meg tudod sütni. Már én sem a gépben sütöm, mert megadta magát a motorja és nem csináltatom meg. Sütőben sütve még finomabb is lesz a kenyér.

0/10 csoti.henriette 2011 október 07

Én megsütöttem, köszi a receptet, nagyon szép kenyér lett belőle, tupperes ultraplusz edényben sütöttem és sütőben, nem gépben.

0/10 Marcsi64 2011 október 07

Örülök, hogy ízlik és nagyon szép lett a Tiéd is. Már én sem géppel sütöm, hanem a Tupperware UltraPlusz ill. UltraPro edényében. Sokkal jobb lesz az állaga és az íze is, mint a gépben sütöttnek.

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2011 november 11

Megsütöttem, nagyon finom volt. Köszi a receptet.

0/10 Marcsi64 2011 november 12

Zuzana, örülök, hogy ízlett.

0/10 csoti.henriette 2011 november 15

Már többször megsütöttem és ízlett a férjemnek, nagyon guszta lett ez a kerekebb forma is.

10/10 Márta 2011 november 15

Marcsi nagyon ugyes vagy,olyan szép ez a kenyér.Én még nem sutottem kenyeret csaka kenyérsutóben,de ahogy látom ez egész más megpróbálom én is római tálban megsutni.Ez úgy látom fehér kenyér én még fehér kenyeret nemsutottem csak graham liszttel és sok magokkal,nagyon finom,de ezt is kipróbálom.Még azt szeretném tudni,hogy ha sul a sutóben a kenyér,kell beletenni vizet a sutóbe amikor sul a kenyér,és meleg sutobe kell a kenyeret tenni sutni? Koszi Marcsi.

0/10 Marcsi64 2011 november 16

Én soha nem teszek vizet a sütőbe. Lefedem az edényemet a tetejével és keletkezik az edényben annyi pára, amennyire szükség van. Ha pedig Római tálban sütöd, azt amúgy is be kell áztatni. Feleslegesnek tartom a vizet a sütőbe. Soha semmilyen kelt tésztához nem alkalmazom ezt a módszert.

0/10 Marcsi64 2011 november 16

Ja egyre nem válaszoltam, bocsánat. A római tálhoz nem szabad előmelegíteni a sütőt, azt hideg sütőbe kell tenni.

10/10 Márta 2011 november 16

Nagyon szépen koszonom Marcsi a tanácsaid,nem is tudom mit tennék nélkuled,mindenhez értesz és ami nagyon pozitív hogy megosztod velunk a tapasztalataid,római tálat most vettem még ki sem próbáltam a kenyér lesz a próba sutés,még egyszer koszonom.

0/10 Marcsi64 2011 november 17

Ha először használod a tálat, akkor legalább 1 órát áztasd hideg vízben az alját és a tetejét is. A következő használatoknál elég csak fél óra áztatás.

0/10 káplár anna 2012 január 28

Marcsi, nagyon szép kenyeret sütöttél.

0/10 Judit 2013 május 30

Kedves Marcsi!Nagyon guszta ez a kenyér ! Szeretném én is megsütni, nem vagyok gyakorlott kenyér sütő, és ezért máris kérdés merült fel. Az élesztőnél azt írod: "1,5 cs. szárított élesztő, (sütőben sütésnél) Gép mérőkanalának kisebbik felében 3/4 részig" Na nekem az a gondom, hogy a gépemhez nincs mérőkanál, és gépbe szeretném sütni. Ezért kérném, hogy más formába meghatároznád, hogy mennyi élesztőt tegyek hozzá? ( szárított? vagy rendes élesztő?) Válaszod előre is nagyon köszönöm!!! :)

0/10 Marcsi64 2013 május 31

Kedves Judit. Ha kenyérsütőben szeretnéd sütni, akkor a szárított élesztőt javaslom mindenképpen. Írod, hogy nincs hozzá mérőkanalad. Ez esetben 1 teás kanálnyi az élesztő, de csak simán, nem púpozottan!!! Sok sikert.

0/10 bartha lászlóné 2014 augusztus 19

nekem nincs a kelesztő tálamnak fedele,konyha ruha nem jó?

0/10 Marcsi64 2014 október 09

Persze, természetesen úgy is megkel a tészta, csak lassabban. Bocsánat, hogy most válaszolok, de 1 hónapig nem volt gépem. :(

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.