felvitel dátuma: 2014-01-12 21:05:17
mai nézettség: 1
nézettség: 2359
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkgvaj
7 tojásfehérje
csipetnyisó
12dkgkristálycukor
13dkgrétesliszt
1ekburgonyaliszt,vagyétkezésikeményítő
2ekvaniliáscukor
vajészsemlemorzsa a forma kikenéséhez
Máz:félcitromleve10-15dkgporcukor
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.A vajat megolvasztjuk.egy püspökkenyérformátkivajazunk,észsemlemorzsávalmegszórjuk.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A cukrot,réteslisztet,burgonyalisztet,és a vaniliáscukrot beleszórjuk,majd az olvasztott vajat is beleöntjük.
A tésztát óvatosan,nehogy a hab megtörjön,összekeverjük,és a kikent formába öntjük.A sütő alsó rácsán kb.30 percig sütjük.
A piskótát a formával együtt rácsra borítjuk,és így,lefedve hagyjuk kihűlni,majd a formát lehúzzuk róla.
A citromlébőlésporcukorbólkikeverjük a mázt,ésrácsurgatjuk.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.