Nagyon szép!!!
A tésztához két lapot sütünk 5 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
8 dkg pudingpor bármilyen
2 dkg Holland kakaó
3 evőkanál víz
1 teáskanál sütőpor
A töltelék:
1 üveg magozott meggy lé nélkül
7 dl víz
mokkáskanálnyi őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
kis citromhéj
2 vanília cukor
A tojást, cukrot, vizet pici sóval jól felverjük, hozzáadjuk a kakaóval, sütőporral összeszitált és pudingporral elkevert lisztet, kikent, lisztezett tepsibe, gáz, 3-as fokozaton 20 percig sütjük.
A töltelék:
1 üveg magozott meggylé nélkül, 7 dl vízzel odatesszük főni, mokkáskanálnyi őrölt fahéjat, csipetnyi őrölt szegfűszeget, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, kis citromhéj, 2 vanília cukor is mehet hozzá, 10 percet főzzük, közben a meggylében feloldunk 2 csoki pudingot, ezt hozzá öntjük a fővő meggyhez, egyet forr és kész, amikor már csak langyos rákenjük az egyik lapra, erre bőven frissen készített tejszín habot teszünk, ízlés szerint, rá a másik lap, köröskörül áthúzzuk habbal, díszítjük ahogy tetszik.
Egy lap hozzá valóiból egy kerek torta is kijön, 26 cm-es formába.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!