A tortaformát vajjal kenjük ki, a sütőt melegítsük fel 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a lisztet a sütőport, a kakaóport, kimérjük, átszitáljuk.
A tojások fehérjéhez adjuk a csipet sót, majd kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot és az édesítőt.
A tojások sárgáját több részben hozzáadjuk, ezzel is tovább verjük, végül fakanállal beleforgatjuk a liszt- kakaópor- sütőpor keveréket, és az előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc alatt.
Fogvájóval ellenőrizzük.
Elkészítés meggy:
A kiolvasztott meggyből kiveszünk egy pár szemet a díszítésre, a többit leszűrjük, a levébe keverjük a pudingport, a meggyet feltesszük 2-2 ek. cukorral , eritrittel főni, majd, ha 1-2 percig főtt, hozzáöntjük a pudingot, felfőzzük és félretesszük hűlni.
Elkészítés tejszín töltelék, díszítés:
A tejszínhabot a cukorral és eritrittel kemény habbá verjük, majd elosztjuk úgy, hogy kb. 3-3-4 dl. legyen.
Az egyik 3 decibe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vaníliacukrot, a maradékba pedig csokoládés rum aromát teszünk, ezt a hűtőbe tesszük, mert ezzel vonjuk be a tortát.
Összeállítás:
A krémeket külön külön kinyomózsákba tesszük.
A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk, az alsó lapot a formába visszatesszük, majd a fehér krémmel körbevonjuk a szélét, következik a kakaós krém, a meggyes, majd újból, fehér, kakaós, meggyes, rárakjuk a második lapot, ezt a csokissal kezdjük tölteni, majd a meggyes jön, aztán a fehér, még egyszer megismételjük és rátesszük a harmadik lapot.
A hűtőből kivesszük a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálót, jó keményre felverjük és körbe bevonjuk vele a tortát.
a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.