Fekete Erdő torta
Piskóta:
6 tojás
6 kanál forró víz
20 dkg porcukor
2-3 kanál kakaó por
1 sütőpor
20 dkg liszt
Krém:
2 üveg magozott meggy
1 cs vanilia puding
porcukor
rum,vagy aroma
vanilia cukor
3 dl növényi tejszín Hulala-Habmester-cukrászhab
1 tábla csokoládé 70%
A tojások sárgáját a vizzel és a cukorral habosra keverni.
A fehérjét kemény habbá verni.
A lisztet a sütőporral és a kakaóvalbeleforgatni a tojjássárgájához,majd a végén a tojás habot is óvatosan hogy ne törjön össze.Vajazott lisztezett formába kisütni.175 fokon kb.35 perc
A meggyet leszűrni,és a levébe belefőzni a pudingport és a cukrot.
A tejszínből kemény habot verni.A piskótát 3 részre vágni,és meglocsolni a rummal,vagy az aromával.
Ha a pudingos krém kihűlt,belekeverjük a meggyet,amivel megtölthetjük a lapokat.A felvert tejszínnel ízlés szerint díszíthetjük.
A csokiból forgácsokat készítünk,ami szintén a díszítéshez kell.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!