Nagyon finom lehet, ezt elfogom készíteni!
4 db tojás, 4 púpos evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 csomag csokoládé puding, 1/3 sütőpor, 1 üveg meggybefőtt, 2 csomag vaníliapuding, kb. 0,5 liter tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, fahéj, 2 dl tejszínhab
A tojásokat szétválasztom, a tojássárgákat a porcukorral jó alaposan elkeverem. Majd hozzáadom a lisztet, a csokipudingot és a sütőport. Teljesen simára keverem. Külön keményre felverem a tojások fehérjét, 1/3-át hozzákeverem a csokis masszához, ezzel jól fellazítom. Ezután hozzáteszem még a maradék habot, és már csak óvatos mozdulatokkal összeforgatom, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm, 25x35-ös tepsiben. A meggybefőttet lecsöpögtetem. A levét kiegészítem tejjel, hogy összesen 6 dl legyen. A 2 csomag vaníliapudingot a kristálycukrot és a vaníliáscukrot összefőzöm ebben a meggyes tejben. Mikor kész a puding, még melegen hozzáadok fél kávéskanálnyi fahéjat és a meggybefőttet apróra vágva. Ha elkészült a tészta, kihűlt és a meggyes puding is hideg már, akkor rákenem a tészta tetejére, efölé pedig a kemény habbá vert tejszínhabot. Csokireszelékkel, tortadarával, kakaóval lehet díszíteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!