a legkedvencebb tortám ,a hét végén meg is sütöm ujra,fagylaltban is ez a kedvencem
A piskótához:
6 tojás, 25 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaópor, 11 dkg liszt
A krémhez:
1 HULALA tejszín (5dl), 1 meggybefőtt, 1 vaníliapuding, fahéjas cukor
A 6 tojás sárgáját felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaót. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzákeverjük.
A meggybefőtt levében felfőzzük a pudingpor, felverjük a tejszínt, majd 1/3-át félretesszük díszíteni. Atöbbihez hozzákeverjük a pudingot és a meggyet is beletesszük ( pár szemet hagyjunk a tetejére). Ezzel töltjük meg a lapokat. Ha egy lapot megkentünk akkor megszórjuk fahéjas cukorral, ráteszünk még egy lapot, megkenjük és azt is megszórjuk a fahéjas cukorral. Rátesszük a harmadik lapot azt pedig a sima tejszínnel kenjük meg és az oldalát is. Én az oldalát csokiforgáccsal vonom be. A tetejére habrózsákat nyomunk és meggyet teszünk rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!