Piskóta 4 tojásból:
10 dkg cukor
17 dkg liszt + 1-2 dkg kakaópor
0,5 dl víz
4 gr sütőpor
Töltelék:
1 L Hullala tejszínhab
2-3 ek. kakaópor
1 ü. meggybefőtt
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg cukor
1-2 ek.meggylikőrrel ízesíthetjük
Kakaós piskótát sütünk a megszokott módon, ha kihűlt 3 egyenlő részre vágjuk.
Megfőzzük a meggytölteléket (16 szemet félre tesszük a díszítéshez), kevés meggylével elkeverjük a keményítőt, a maradék meggylevet meggyel és a cukorral felfőzzük, hozzáöntjük a keményítőt, sűrűre főzzük.
Hűlni hagyjuk.
Közben a tejszínhab 1/3-ad részét habbá verjük, kakaóporral és ha kell kevés porcukorral ízesítjük.
A többi tejszínhabot felverjük, ízesítjük ha kell(meggylikőrrel).
Piskóta lapjára rákenjük a kihűlt meggytölteléket,a tejszínhabokat külön nyomózsákba (de a nylon tasak is megfelel) rakjuk és körkörösen, felváltva a fehér és kakaós t.habot rányomjuk a töltelék tetejére.
Erre ráhelyezzük a következő piskótalapot, majd ismét a tölteléket és a habokat, majd lezárjuk a 3-dik piskótalappal.
A megmaradt fehér tejszínhabból vékonyan bekenjük, beburkoljuk, majd hűtőben pihentetjük.
1 óra után a megmaradt fehér tejszínhabbal és a meggyszemekkel díszítjük tetszés szerint.
Jó étvágyat!:-)))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!