Kedves Pumukli! Te cukrász vagy? Nagyon sok finomságot hozol nekünk :-)!
A tésztához:
10 db tojás
8 ek.finom liszt
8 ek.kristály cukor
1 cs. sütőpor
6 dkg fehér csoki
6 dkg étcsoki
A krémhez:
5 dkg csokis pudingpor
25 dkg margarin
8 ek.porcukor
4 dl tej
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
0,5 dl tej
2 ek. étolaj
Előkészítés: Bekeverjük a piskótatésztát, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe ét csokit, a másik felébe fehér csokit reszelünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva fehér és barna csíkokat öntünk a tésztából két sorban. A második sort ellentétesen kezdjük. Ahová fehér csík került, a tetejére barnát öntsünk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral. A pudingot megfőzzük a tejjel és négy evőkanál porcukorral. Hagyjuk hűlni. Ha a puding már csak langyos, apránként a margarinos krémhez keverjük. A piskótát lapjával félbe vágjuk, megkenjük a krémmel. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és az olajat. Bevonjuk vele a piskóta tetejét. Hűtőbe tesszük egy órára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!