20 dkg vaj vagy margarin
17 dkg nádcukor
1 citrom reszelt héja és leve
4 tojás
20 dkg liszt
1 tasak vaniliás pudingpor
1/2 teáskanál sütőpor
8 db alma
2 evőkanál sárgabarack lekvár
5 dkg szeletelt mandula
A vajat a keverőgép legmagasabb fokozatán fél perc alatt simára keverjük.
Apránként hozzáadjuk a darált nádcukrot, és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.
Azután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kicsavart levét, és egyenként a tojásokat, mindegyiket kb. fél percig keverve.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaniliás pudingporral, majd evőkanalanként a keverőtálban lévő masszához adjuk.
A tésztát egy jól kikent 30x20 cm-es tepsibe simítjuk.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszúrjuk.
A fél almák domború felét késsel többször bevagdaljuk, majd egy citrom levébe forgatjuk és sűrün egymás mellé a tésztába belenyomjuk.
A szeletelt mandulával megszórjuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Sütési idő 45-50 perc.
Nekem nem volt itthon mandulám, ezért ezt most elhagytam.
Mire megsül a tészta, a baracklekvárt 2 evőkanál vízzel felforraljuk és a sütőből kivett süteményt egy ecsettel azonnal bekenjük a hígitott baracklekvárral. / aromatizáljuk /
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!