2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
10 dkg
3 ek narancs lekvár
3 ek fahéjas almalekvár
1 tojás
4 dl tej
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
A darált mákot összekeverem kb. 5 dkg cukorral, és kb. 2 dl tejjel és összeforraljuk.
A darált diót összekeverjük kb 5 dkg cukorral és kb. 2 dl tejjel és összeforraljuk.
Majd mindkettő tölteléket kihűtjük.
A tepsibe helyezett tésztának hosszanti felső oldalára rakjuk a dió tölteléket, alsó oldalára a mák tölteléket.
A mákos töltelékre rákanalazzuk a narancs lekvárt, a diós töltelékre a fahéjas almalekvárt.
mindkét oldalról közepéig feltekerjük a rétes lapot, és megkenjük felvert tojással.
30-35 percig légkeveréses sütő: 210 °C
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!