Finom. Szeretem.
30 dkg felesborsó
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma (kettévágva)
1 teáskanál pirospaprika
1 lapos teáskanál só
csipet borsikafű
csipet oregánó
csipet őrölt gyömbér
A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatom.
Ha letelt a 2 óra, akkor átszűröm, s csap alatt még átmosom a szűrőben a felesborsót.
Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórom a lisztet, s világos rántást készítek.
Utána félrehúzom, s rászórom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm vízzel, s beleszórom
a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakom a fűszereket, összekeverem, s fedő alatt addig főzöm, amíg elkezd forrni, ekkor leveszem takaréklángra, megkóstolom, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetek bele sót. Közben néha megkeverem, nehogy leégjen.
Forrástól kb. 50 percet főzöm.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a felesborsó. Ha megpuhult, s elég sós, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát.
Bármivel tálalhatjuk, akár rántott hússal, sültkolbásszal, vagy fasírttal is, ki hogy szereti.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!