Elég volt csak a képre nézni tudtam,hogy a Te recepted!Gyönyörűek a kenyereid!!:)
• 4,7 dl víz
• 4 tk só
• 4 ek olaj
• csipet aszkorbin
• 2 ek tejföl
• 35 dkg félfehér kenyérliszt BL112
• 50 dkg sima liszt
• 2 tk búzakovász por
• 2 dkg élesztő
• 2 tk cukor
1. A felsorolás sorrendjében a sütőgépbe pakolom az összes hozzávalót és egy 20 perces programmal bedagasztatom a tésztát. Aránylag kemény tésztám lesz.
2. Letakarva kelesztem 1 órát, de 20 perc után átgyúrom és tovább kelesztem. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom, majd sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, ahol ismét duplájára kelesztem fedő alatt.
3. Előmelegítem a sütőt 230 C° -a, a kenyeret bevagdosom, bespriccelem a jénai fedelét vízzel és beteszem a forró sütőbe 50 percig fedővel, majd fedő nélkül még 10 percig sütöm.
4. Rácson hagyom kihűlni.
Elég volt csak a képre nézni tudtam,hogy a Te recepted!Gyönyörűek a kenyereid!!:)
Köszönöm!
Ez a kenyér gyönyörű és biztos nagyon finom.Én is szoktam kenyeret sütni, de az enyém nem ilyen szép. A kérdésem: BL 112-es liszt hol kapható,vagy mivel lehet helyettesíteni. Búza kovász, hogy készül? aszkorbinsav hol kapható?úgy tudom egy ek gyenge ecet is megteszi. Köszi a választ mohranna@t-online.hu Anna
én is azt szeretném kérdezni, hogy a búza kovász por hol kapható, illetve mekkora jénai mert az sem mindegy. bironeicus@gmail.com Előre is megköszönöm a válasz. CSODÁLATOS kenyér!!!!!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!