Miből áll a "speciálliszt"?
A tésztához:
3,5 dl víz
csipetnyi só
15 dkg margarin
18 dkg speciálliszt
6 tojás
A krémhez:
1/2 l tej
2 csomag Aranykalász pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek kristálycukor
1 csomag margarin vagy vaj
20 dkg cukor
A mázhoz:
csoki
3,5 dl vizet odateszunk forralni, teszunk bele egy csipetnyi sót, ha felforr, hozzáadunk 15 dkg margarint, 18 dkg speciállisztet és megfozzuk. Levesszuk a gázról, és ha egy kicsit kihult, hozzáadunk 6 egész tojást. 2 pléhben sutjuk.
A pléheket kikenjuk margarinnal, és kioblítjuk egy pici vízzel. 20 percig sutjuk, nem szabad benézni a sutobe.
A krémhez 1/2 l tejben elkeverunk 2 csomag Aranykalász pudingport, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot és még 2 ek kristálycukrot, és ezt mind osszefozzuk. Ha kihult, hozzákeverunk 1 csomag margarint vagy vajat, 20 dkg cukorral.
Tetejét leonthetjuk csokival.
(Egy ismerostol kapta a receptet az anyukám.)
Miből áll a "speciálliszt"?
simaliszt :D
A pléheknél a tepsire gondolsz?Köszi!
Igen, itt nálunk még az idosebbek a régi nevezést használják :D
Andika, milyen a tepsi mérete?
Kb. 38X28
Istenien néz ki! Nagyon fincsi lehet! Gondolom bármilyen márkájú vaníliás pudingpor is megteszi, ugye?
Nagyon finom! Lehet helyettesíteni vaníliás pudinggal is :D
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!