Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Ferenc József sóslepénye

felvitel dátuma: 2011-10-13 22:46:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1421
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg rétesliszt
Fél liter tej
3 kanál kristálycukor
2 kanál liszt
5 dkg friss élesztö
1 dcl olaj
egy kiskanál
1 kanál köménymag
3 tojássárgája

Töltelék:
25 dkg margarin
egy pici
3 tojássárgája
25 dkg vaj, vagy/és 40 dkg tepertö
5 dkg mák
2 dkg köménymag vagy darabos , szezámmag

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a helyiségben kellemes meleg legyen és ne legyen huzat a kelés szempontjából.
A hozzávalók is azonos hömérsékletüek kell legyenek. 50 dkg réteslisztet átszitálunk.
Fél liter tejet meglangyosítunk, majd elkeverünk benne 3 kanál kristálycukrot, 2 kanál lisztet és 5 dkg friss élesztöt szétmorzsolunk benne.
15 percig meleg helyen felfuttatjuk.
Egy nagy tálba, vagy kelesztötálba a felfuttatott élesztös tejet beleöntjük,majd hozzáadunk 1 dcl olajat, egy kiskanál sót, 1 kanál köménymagot, 3 tojássárgáját és fokozatosan a lisztet.
Ezt jól kidolgozzuk, inkább keményebb tésztává/közepes keménységüvé/.
Ezután langyos, meleg helyen a duplájára kelesztjük.Kb. 50 perc.
Lisztezett deszkára borítjuk és kb. 2 részre osztjuk, cipót formálunk belöle és 10 percig állni hagyjuk letakarva, hadd keljen.
Ezután nem túl vékonyra nyújtjuk és megkenjük a következö töltelékkel.
25 dkg margarint, egy pici sóval és 3 tojássárgájával kimixelünk / ez a mennyiség 2 tésztára elegendö, ha egyik vajas egyik tepertös, akkor csak a fele margarinból készítjük/.
Vagy tepertös tölteléket készítünk, ami annyit jelent, hogy 40 dkg tepertöt ledarálunk és jól megsózzuk.
A lapot megkenjük a vajas krémmel /ezt megszórhatjuk mákszemekkel is/és a hosszabbik oldalán feltekerjük jó szorosan.
A tetejét is bekenjük a vajas kenövel és megszórjuk köménymaggal vagy darabos sóval,szezámmaggal, de mákszemekkel is nagyon finom.
Egy-egy hosszú kígyó alakú feltekert tésztát kapunk, amelyet háromszögekbe, vagy szeletekbe vágunk és sütöpapírral bélelt tepsibe rakunk, nem túl közel egymáshoz, kb.12 drb fér egy tepsibe.
Elömelegített sütöben szép pirosra sütjük.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 eszter 2011 november 06

nagyon finom egy kis könnyü leves után. Kész az ebéd, nagyszerü!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.