Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Fésűs karaj

felvitel dátuma: 2015-12-01 15:36:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2053
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 db 15 cm hosszú karaj darab
  • 10 cm hosszú Gyulai kolbász
  • Bors
  • 2 kk házi fokhagymakrém vagy 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dlolaj
  • 6 vékony szelet füstölt szalonna csík
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában először középen vágunk egy mélyedést úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk.

Az olajat egy tálkába öntjük és hozzáadunk kb. 1 tk sót, 1 kk őrölt borsot, 2 kk fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat) és jól összekeverjük.

Alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal a karaj kívül és a vágásokban is.

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba rakjuk.

Egy kötöző zsineggel szorosan átkötjük.

A szalonna csíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük és rárakjuk a kötözött karajt.

Meglocsoljuk a maradék páclével.

Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Előmelegítette sütőben, a jénai tetejét ráhelyezve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, néha meglocsolgatva az olajos lével.

Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk róla a zsineget.

Egy éles késsel szépen szeletelhető.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.