2 kg érett füge
25 dkg kristálycukor
1 citrom leve
2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
rum izlés szerint
A FICOCO egy dalmát fügelekvár, mely az USA-ban is annyira elterjedt, hogy sokan amerikai eredetűnek vélik. Egyszerű mozaikszó: figs and coca, azaz füge és kakaó.
A fügék szárait levágjuk, megmossuk, negyedekre vágjuk.
Meghintjük a cukorral és a hűtőbe tesszük legalább egy órára, de lehet egy éjszakára is.
Ezután újból feltesszük főni, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Hozzáadjuk a citromlevet, felforraljuk, majd turmixoljuk, s addig főzzük, míg megfelelő állagú nem lesz. Végezetül hozzáadjuk az átszitált kakaót, jól elkeverjük vele, s -ugyan nem autetikus hozzávaló - egy kis rummal ízesíthejük, nagyon pikánssá teszi.
Az üvegeket lezárjuk, pár percre fejreállítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Igazán különleges desszertlekvárt kapunk, mely szinte csokoládékrém állagú és ízű lesz.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!