hú ez nagyon finom lehet,nagyon jó néz ki!!!
pontyfilé: 1.20 kg
kárász: 0.20 dkg
só: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
őrölt szegedi csemege paprika: 0,02 kg
vöröshagyma: 0,10 kg
fokhagyma: 3 gerezd
túró: 0,20 kg
tejföl: 2 dl
tépett csusza tészta: 0,40 kg
füstölt szalonna: 0,20 kg
paradicsom a díszítéshez
Apró kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a tepertőt kiszedjük serpenyőből,
A benne maradt zsíron apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd sózzuk borsózzuk és rászórjuk az őrölt csemege paprikát.
Vigyázzunk, hogy ekkor már ne legyen tűzön, mert a paprika megég, és keserű lesz. Ezután felengedjük a hal alaplével.
Belerakjuk a kockára vágott pontyszeleteket, és ( 8 percig ) készre főzzük.
Ha kell, utána ízesítsük még, majd túrós csuszával tálaljuk.
Alaplé:
Alaplevet készítek (amely 1 l víz) 2 óra hosszáig főzzük lassú tűzön a halcsontot, és az apróra vágott kárászt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Az elpárolgott levet pótoljuk.
Alaplé akkor jó, ha a halcsontról leválik a hal hús.
Kiszedjük a halcsontot, majd a többi sűrítményt átpaszírozzuk,. Egy sűrű lének kell lenni, akkor jó.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!