Ha sietős az ebéd, akkor elsőként a sütőt kapcsolom be, légkeverés, 210 fok.
Forrásban lévő sós, olajos vízbe dobom a tésztát és kb 10 perc alatt félkészre főzöm. Ezalatt kockákra vágom a szalonnát és megpirítom. Amíg pirul, addig felaprítom a hagymát. Nem vesződtem sokat, nem kell minire, mindjárt kiderül miért :) Ha ropogósra pirult a bacon, kiveszem és papírra teszem. A zsírjába beleborítom a hagymát és pirítom, majd kiveszem és a koktélparadicsomokkal együtt botmixerrel pépesre turmixolom. Nem azért, mert nincs fogunk, hanem mert a fiam minden hagymadarabot kihalászna:) Amikor meggyőződtem róla, hogy már nyoma sincs, visszaöntöm a pürét a serpenyőbe és pici tejszín hozzáadásával rotyogtatom. Pár perc elteltével bele a többi tejszín, só, bors, kolbászkarikák és rotyog. Ha ez a műveletsor több időt vett igénybe, mint 10 perc, akkor túlfőtt a tészta, tehát nem árt néha arra is rákukkantani :) Leszűröm a makarónit, ráöntöm a szószt, az olvasztott vajat, teszek bele egy pici reszelt sajtot és tűzálló tálba öntöm. Megszórom a morzsával, a maradék reszelt sajttal és irány a meleg sütő kb 20 percig. Aki nagyon pirultan szereti a sajtot, több idővel számoljon.