2 tojás, 1 vanília cukor, csipet só, 1 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héjja, kevés szódavíz, tej és simaliszt
birsalmakompót, cukor, fahéjj, szekfüszeg
csokikrém, étcsokoládé, vaj
A tojásokat a vanília cukorral, pici sóval és a kristálycukorral összekeverjük. Hozzátesszük a reszelt citrom héjját, a szódát, kevés lisztet, majd a tejet és lisztet felváltva, amíg kb. 1 liternyi közepes sürüségü massszát kapunk.
1/2 órát a hütőben hagyjuk állni, majd felforrósított palacsintasütőn kisütjük.
A palacsintákat csokikrémmel megkenjük és olvasztott csokival díszítjük.
Jó étvágyat!
a birsalmát meghámozzuk, felszeleteljük, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a fahéjjat és a szekfüszeget, majd kb. 5 perc allatt megfőzzük a kompótot
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!