pár szem kisebb krumpli ( finomfőzelék alap egy kilónyi )
3 kisebb fakanál liszt
a rántáshoz olaj
egy zsemle
egy nagy doboz májkrém
kevés vöröshagyma és fokhagymakrém, só, bors
egy tojás.
A krumplit négyfelé vágva odatesszük főni, kb. másfél liter vízben.
Ha félig megfőtt akkor hozzáadjuk a fagyasztott finomfőzelék alapot.
Majd a 3 kisebb fakanál liszttel és olajjal rántást készítünk és ha megfőttek a zöldségek ráöntjük és tovább forraljuk.
Közben egy zsemlét beáztatunk vízbe, jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a májkrémet, fűszereket és teáskanállal kisebb gombócokat szaggatunk a főzelékbe.
Kislángon, óvatosan keverjük meg néha.
Én szoktam tenni 3 húsleveskockát is bele, így kevesebb só megy bele.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!