Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves ételek recept » Finom házi Orjaleves

felvitel dátuma: 2015-01-19 09:03:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2390
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg Orjacsont ez kis húsos

1 fej vöröshagyma

1 karalábé

1 kisebb db zeller, vagy ha nincs, zeller zöld én mindkettőt beleraktam

3 szál fehérrépa

5-6 szál sárgarépa

1 krumpli

3 gerezd fokhagyma

1 csokor  petrezselyem

1 tk házi étel ízesítő

10 szem szemes bors

ízlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

Finom Házi Orjaleves

Gyermekkori  emlékek  térnek vissza ,nem túlzás  ha azt mondom ennek nincs párja .

Mivel finom házi Orja részét  kaptam ,nem volt kérdés mi készül belőle. Guszta hús is volt rajta bőven

Nagyon szeretjükgyönyörű, tartalmas nap sárga levest. Sok zöldséggel, sok tésztával. Igazán lélekmelegítő egy dolog.

A húsos csontot egy nagy szűrőbe teszem, és leöblítem megmosom. Egy 3-4 literes lábasban vizet melegítek. Amikor forr, a húsra locsolom. Közben a csontot forgatom, hogy mindenhol érjevíz ,tehát előre leforrázom ,mert akkor nem habzik annyira főzés során .

 Majd meghámozzuk a répákat, a karalábét, a zellert, a krumplit.A hagymákat megpucoljuk . Én mindig pucolás után mosom meg a zöldséget, akkor nem leszek tőle oly sáros .

Egy arra alkalmas lábasba beteszem a csontot,felöntöm kb 2 liter vízzel picit főzöm egy kevéske sóval .Majd amikor még a képződött habot leszedtem akkor belerakom a zöldségeket sárgarépát ,fehérrépát hosszában vágva ,karalábét ,zeller gumót gerezdekre vágva ,hagymákat egyben hagyom és a krumplit is. Pótolom még a vízet ha kell  annyi vízzel, hogy ellepje, bár úgyis felúsznak a tetejére...

 

A levest sózom, és  10 szem szemes borsot dobok bele .Belerakok minden zöld fűszert . Lefedem és nagy lángon újabb forrásig melegítem.

Ha forr, a legkisebb lángra teszem, és már csak félig fedem le.

 

Most jön két-három- óra várakozás. A leveshez idő kell. A jó leveshez még több idő kell.

 

Az orjalevest minimum 3 óra hosszat főzöm ,szinte csak melegítem. Igen, melegítem, mert olyan pici lángon főzöm, hogy éppen csak "gyöngyözzön" a leves. Ha  zavaros lenne, idővel gyönyörű nap sárga színe lesz, és  az illata fenséges.

 

Minél tovább főzzük, annál  ízletesebb  leves lesz.Ha már a csontról  leválik a hús addigra minden megfőtt a levesben. Szép óvatosan tányérra szedem a zöldségeket és a finom Orja husit ,majd szűrön átszűröm  a levet .Egy gyönyörű gyöngyöző leveskét kapok . Ha készen van, kifőzött cérnametélttel tálaljuk. Mellé az Orja húshoz kínálok Tormát és friss kenyeret .Jó étvágyat

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.