60 dkg liszt, 2 egész tojás, 3 dl langyos tej, 1 dl étolaj, pici só, 2 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 szem édesítő tabletta ( szaharin), 2 evőkanál kakaó.
Egy kis kávés pohárba teszünk 5 szem szaharint, egy picit nagyobb pohárba 20 szem szaharint, egy porcelánbögrébe a 2 evőkanál cukrot, majd a langyos tejet elosztjuk a poharakba. A cukros bögrébe tesszük az élesztőt, letakarjuk, felfuttatjuk.
A lisztet a tojásokkal, az élesztős tejjel és a 20 szem szaharint tartalmazó tejjel, az étolajjal és csipet sóval jól összedolgozzuk. Kétfelé vesszük és egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport az 5 szem szaharint tartalmazó tejjel.
Kisodorjuk a sárga tésztát, megszórjuk az előzőleg megmosott mazsolával, majd kisodorjuk a barna tésztát is. Ráhelyezzük a mazsolás tésztára és feltekerjük, mint a piskótatekercset.
Egy 4 literes lábast vastagon kikenünk margarinnal, meghintjük morzsával, majd a feltekert tésztát koszorú alakban belehelyezzük, végeit összeigazítjuk.1 órát hagyjuk kelni ! Tetejét megkenjük egy tojás sárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd előmelegített sütőben, először 160 fokon, félidőtől alacsonyabb hőfokon, kb. 45- 47 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!