jó
5 dk friss élesztő, 60 dk liszt, 13 dk margarin, 12 dk zsír, 1 egész tojás és 1 sárgája,1 ek só, 2 dl 20%-os tejföl.
A tetejére 1 db felvert tojás és 10 dk trappista sajt
A lisztet a margarint és a zsírt összegyúrom, hozzáadom az élesztőt (nem kell futtatni), majjd a tojásokat, a sót és végül a tejfölt. Jól összegyúrom, kinyújtom éa képzeletben 3 felé osztom a hajtogatás végett. a bol oldalit behajtom a középső részre, majd a jobb oldalit a tetejére és fentről lefelé ugyanigy hajtogatom. Majd elnyújtom újjnyi vastagságúra és bekockázom a tetejét(én most nem kockáztam, hanem egy tésztaformázóval mintáztam) Majd megketem tojással és a sajtot ráreszeltem és 30 percig pihentettem sütés előtt. A sütőt 200 fokra felmelegítettem és szép pirosra sütöttem. Nagyon finom omlós, puha pogácsa lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!