Kihagytátok a leirásból a krém hozzávalóit
Hozzávalók a sárga laphoz:
10 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a középső laphoz:
10 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
10 dkg dió darált dió
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 tasak vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük,apránként hozzá adagoljuk a vizet ,majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát ketté vesszük és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A középső tészta készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd a sütőporral elkevert lisztet, darált diót hozzá adjuk és a darabos csokit, kandírozott gyümölcsöt /narancsot és cseresznyét tettem bele/ és az apróra vágott csokit is.
Ugyanakkora tepsiben sütjük,mint a sárga piskótát.
A krém készítése:
A tejet a cukrokkal,vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük és sűrű krémmé felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes,habos állagúvá keverjük.
A tészta összeállítása:
sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap
A tetejét a két színű csokoládéval bevonjuk.
A tepsi mérete:
30x40 cm
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!