A tészta hozzávalóit összekeverem. A lisztet a porélesztővel, majd megsózom, beleöntöm az olajat, és a vizet. Hozzáteszem a szárított bazsalikomot, és az oregánót is. Összekavarom, és így laza tésztát kapok. Mivel sok olajat tartalmaz, nem fog odaragadni a keverőtál oldalához, aljához. Alaposan kidolgozom, majd letakarva bő fél órát kelesztem. Újra átgyúrtam, majd a porcelán tálba igazítottam. Szép szív alakú tésztát formáztam belőle, és mivel nem először sütöttem már focacciát tudtam, a formáját meg is tartja, csak kicsit ducibb lesz.
Ujjammal lyukakat fúrtam bele (lazán), koktélparadicsomot nyomkodtam a tésztába. Mielőtt, az előmelegített sütőbe tettem, megszórtam saját készítésű pizzafűszeremmel is, ami paradicsompor, szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, őrölt pirospaprika, só, bors keveréke.
A sütőben, 200 fokon sült, 25 percig. Ropogós tetejű, messziről érezhető illatú finomság lett belőle. Mentalevéllel díszítettem.