Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Focaccia napon szárított paradicsommal

felvitel dátuma: 2013-06-15 12:32:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2242
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Egy 28x28 cm-es porcelán tálhoz:
300 g. finomliszt, vagy más kenyérliszt,
1 cs. porélesztő.
1,5 dl. meleg víz,
1 dl. fűszerolaj, (én a napon szárított paradicsom rozmaringos, fokhagymás olaját használtam, de használhatsz sima étolajat is.)
1 kk. szárított bazsalikom
1/2 kk. szárított oregánó,
1 kk. ,
néhány napon szárított paradicsom apróra vágva
kevés pizzafűszer a tetejére
a tálalásnál extra szűz olíva olaj rácsorgatva.

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekevertem. A lisztet a porélesztővel, majd megsózom, beleöntöttem az olajat, és a vizet. Hozzátettem a szárított bazsalikomot, és az oregánót is. Összekavartam, és így laza tésztát kaptam. Mivel sok olajat tartalmaz, nem fog odaragadni a keverőtál oldalához, aljához. Alaposan kidolgoztam, majd 1/2 órát kelesztettem. Újra átgyúrtam, majd a porcelán tálba igazítottamUjjammal lyukakat fúrtam bele (lazán), majd feldarabolt, napon szárított paradicsomot nyomkodtam a tésztába. Mielőtt, az előmelegített sütőbe tettem, megszórtam saját készítésű pizzafűszeremmel is, ami paradicsompor, szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, őrölt pirospaprika, , bors keveréke.
A sütőben, 200 fokon sült, 25 percig. Ropogós tetejű, messziről érezhető illatú finomság lett belőle.

Tálaláskor, extra szűz olíva olajjal locsoltam, és az autentikus hagyományokkal szakítva, kovászos uborkát tettem mellé. Kitűnő, egyszerű vacsora lett belőle. Fiam ketchuppal ette.

 

A focacciát, ezt a fűszeres Olasz lepénykenyeret, már a római katonák is sütötték, mégpedig hamuban. Innen ered, a hamuban sült pogácsa elnevezés is, mivel a szót átvettük, beolvadt nyelvünkbe. Bármivel készíthető. más fűszerekkel, olajbogyóval, hallal, tenger gyümölcseivel.

Már megszokhattátok, hogy blogot is írtam róla, amit itt találéhattok:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/06/focaccia-meglepinek.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.