3 fej fokhagyma
2+2 dkg vaj
1 l. hús-alaplé
2 dl tejszín
őrölt bors
só
A tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek
fokhagyma
aprított újhagyma
reszelt trapista sajt
Keresztben felvágjuk a fokhagyma fejeket. Vágott felükkel lefelé beletesszük 2 dkg felolvasztott vajba, lassú tüzön megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl. vízzel.Forrásig melegítjük. Lefedjük az edényt. Így a fokhagyma átfő a forró vajas vízben.
Ha annyira kihült, hogy meg tudjuk fogni, akkor a fokhagymát kinyomjuk a száraz héjjából a másik 2 dkg vajra dobjuk, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük az alaplével és a tejszinnel. Felfőzzük, és azután turmixoljuk.
A pirított kenyérszeleteket bekenjük jól fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és rászedjük a levest. Aprított újhagymával szórjuk meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!