3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg vaj
liszt, amennyit a vaj felvesz rántásnak (kb. 2 ek.)
2 db leveskocka
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl tejszín
A fokhagymagerezdeket megtisztítom, és fokhagymanyomón átnyomom. A két leveskockát beledobom egy liternyi vízbe és felfőzöm. A vajat egy lábosban felolvasztom, de ügyelek, nehogy megégjen. Megszórom a liszttel, és világos rántást készítek belőle. Rádobom a fokhagymát, jól átkeverem, majd felöntöm egy kevés levesalappal. Habverővel simára keverem, aztán hozzáöntöm a többi alaplevet is. Megszórom az őrölt borssal és szerecsendióval, felforralom, majd takarékra veszem a lángot, és hagyom pár percig csendesen főni. Közben a tejszínt egy tálba öntöm, merek hozzá pár kanál levest, elkeverem a hőkiegyenlítés miatt, majd a fokhagymakrém leveshez öntöm és megszórom a vágott petrezselyemlevéllel. Elzárom alatta a gázt. Tálaláskor levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát szórok a leves tetejére.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!