1kg sertés tarja,1csm fokhagymás füszerkeverék,1dl olaj,1dl tej
Köretnek:1kg burgonya,só,2dl olaj
A tarját megmosom,felszeletelem,kiklopfolom,a füszerkeveréket 1dl olajban kikeverem és a a hússzeleteket megkenem vele,egymásrarakom és a hűtőbe teszem 1-2órára.Addig elkészítem a köretet és a levest.
A húsokat kellő pihenés után zsírozott tepsire rakom pici vizet öntök alá, és előmelegített sütőben szépen 180 fokon megsütőm,közben megforgatom és meglocsolom a zsírjával.Sült burgonyával tálalom.
A burgonyát meghámozom,megmosom és keresztben félbevágom,sós vizben félkeményre főzőm,majd zsírozott tepsibe borítom,miután leszűrtem és előmelegített sütőben 200 fokon megpirítom,majd kiveszem és egy kicsit a fél krumplikat összenyomom,meglocsolom fokhagymás olajjal és visszadugom a sütőbe és még kb 20 percig piritom.Isteni krumplit kapunk,belül puha omlós,kivül szép sültek,persze ha nem szétfövő krumplival készítjük,és nem kell túlfőzni.A krumplinkat készithetjük vajasan is,füszerekkel meghintve./kakukkfű vagy bazsalikom,vagy borsikafű,petrezselyem,stb./
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!