Fokhagymás sült kacsamell, törtburgonyával,és párolt káposztával
1 kg kacsamell, 1 evőkanál zsír, 1 nagy fej fokhagyma, só, bors,
Párolt káposzta: 1 kg lilakáposzta, 1 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só , ecet, cukor, ízlés szerint .
A melleket besózom, hagyom állni egy félórát, majd a zsírt egy kacsasütőbe, vagy jénaiba beteszem egymás mellé rakom és 1,dl vizet ráöntök és fokhagyma nyomóval rányomom a fokhagymát, és jól bekenem a húst. Előmelegített sütőben, 30- 40 percig sütöm. Tört burgonya és párolt káposztával tálalom. De lehet forgatott burgonya kinek mi az ízlése.
Káposztát legyalulom,sózom.10 percig állni hagyom a sóban, az olajon üvegesre párolom a hagymát,majd a káposztát kisé kinyomom, és a hagymás olajban megpárolom 1 dl vizel ecettel, és cukorral közben ha nem elég puha akkor pótolom még vizel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!