Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Fokhagymás-spenótos csíkos kalács

felvitel dátuma: 2013-06-24 09:12:34       mai nézettség: 1       nézettség: 2939
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 kk
  • 2 ek margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1,4 dl spenótpüré (ez megfelel egy 450 g-os fagyasztott püré 1/3-ának)
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj a forma kikenéséhez
  • 2 dkg margarin a lekenéshez
  • 2 ek tej a lekenéshez
Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A liszteket egy tálba szitáljuk.

Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.

A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Az egyikhez adjuk a spenótpürét.

Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet.

Jól összedolgozzuk.

Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk olajjal.

Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.

A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.

Beletesszük a formába.

Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.

Lekenjük olvasztott margarinnal.

Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.

Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Kínálhatjuk reggelire, uzsonnára egy kis vajkrémmel, sonkával és friss zöldségekkel.

A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.