nagyon finom lehet ,kipróbálom,ráadásul nem is bonyolult az ilyen recepteket szeretem
A piskótatésztához:
5db tojás
5 evőkanál porcukor
5 púpozott evőkanál liszt
(fele rétesliszt ,fele daraliszt)
0,5dc hideg víz
kevés margarin a tepsi kikenéséhez
kevés liszt a szóráshoz
A krémhez:
1 zacskó édes tejszinpor
1 vaníliás cukor
1 habfixáló
2 evőkanál porcukor
1,5 dc hideg tej
4 jó nagy evőkanál mogyoróvaj-ez kb úgy 250 gr
A tejszínhabhoz:
1 zacskó édes tejszínpor
1 habfixáló
1,5 dc hideg tej
A díszítéshez 2 evőkanál nádcukor.
A tojásokat kettéválasztom.A sárgákat a cukorral és a vízzel mixerben kikeverem.Ráöntöm a lisztre,majd hozzákeverem a tojásokból felvert kemény habot.Margarinnal kikent kilisztezett tepsire öntöm a masszát,majd 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig készre sütöm.A kész tésztát a tepsiben hagyom.
A zacskón olvasható módon habverővel elkészítem a tejszínhabot a habfixálóval együtt.Amikor már jó kemény fokozatosan belekeverem a habverő segítségével a mogyoróvajat,a vaníliás cukrot ,majd végül a porcukrot.A kész krémet a kihűlt tésztára kenem.
Azután elkészítem a tejszínhabot a habfixálóval és óvatosan a krémre kenem.Végezetül megszórom a süteményt a nádcukorral.Jó a hűtőben tartani,mert könnyebben szeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!